22 липня 2024 23:39

Хансі Флік: "У "Барселоні" традиційно грають у дотик, вибудовують ланцюжок передач, але я хочу, щоб гравці зосередилися на голах. Є шанс забити – забивай. Головне – перемоги"

Ханс-Дітер Флік розповів, як за нього гратиме «Барселона».


«Я хочу того ж, чого хотіли попередні тренери: високо пресингувати та грати на чужій половині поля. Я згоден із цією ідеєю, але головне – перемоги.

Ми маємо свою філософію, маємо свій стиль. Ми знаємо, як хочемо грати, але кожен матч – це випробування і зміни можливі. Ми можемо висунути півзахисника вперед або змінити спосіб пресингу. Ми завжди будемо готові змінити дрібні деталі, керуючись тим, що пропонує суперник.

Тут традиційно вважають за краще грати в дотик і вибудовувати ланцюжок передач для створення вільних зон, але я хочу, щоб мої футболісти зосередилися на голах. Якщо є шанс забити – забивай, а там побачимо.

Фізична готовність така ж важлива, як техніка та тактика, хороша форма для мене дуже важлива, тому що футбол – це не тільки гра з м'ячем. Я сказав футболістам, що якщо тренуватися на 80%, то ніколи не вдасться зіграти на всі 100% під час матчу», – заявив головний тренер Барселони в інтерв'ю Barça One.