22 липня 2024 19:53

"Не знаю, чи потрібен зараз ще один нападник". Журналіст - про те, чи планує "Динамо" посилення атаки

Журналіст Ігор Циганик відповів на питання, чи збирається «Динамо» посилювати свою групу атаки.


«Герреро? Там він трохи виріс в ціні, він непогано виступав на Кубку Америки. Але не суть в цьому. У «Динамо» є три нападники – Ванат, Супряга та Пономаренко. Пономаренко вчора проти Італії виглядав дуже здорово. Мені здається, що він – той форвард, який може бути корисним «Динамо», при цьому вже найближчим часом. У нього вистачає габаритів, щоб поборотися і поставити спину, а разом з цим у нього вистачає техніки та дриблінгу, щоб повести за собою і дати хорошу роботу внизу. Вчора він мені дуже сподобався. Його дуже не вистачатиме у півфінальному поєдинку.


Я вам хочу сказати, що для мене Ванат є основним. Супряга – він мусить цього року заграти. Якщо він цього року не заграє, не проявить себе, не буде потрібен, тоді мені буде важко пояснити, для чого він «Динамо». Зараз у нього є шанс. У нього немає серйозної конкуренції. Ми розуміємо, що Ванат весь час не буде грати першим номером. У нього буде шанс. Я дуже хочу, щоб Влад цим шансом скористався. Він – хороший форвард. Я дуже на це сподіваюся. Я не знаю, чи потрібен зараз ще один нападник. Є три форварди. Можна купити форварда і когось посадити, перетримати.


Якщо ви дивилися поєдинок Італія – Україна, то маєте розуміти, що Пономаренку вже потрібно грати у дорослий футбол. Його не можна садити, він не може бути четвертим. Четвертий – це коли ти можеш вийти на поле раз на півроку в основній команді. Це неправильно. Він має бути конкурентним і ми повинні давати молоді цей шанс, бо потім будемо говорити: «Чому ми не дали? Чому вони в нас не заграли? Чому вони в нас губляться?». Тому що ми самі десь в певний момент думаємо, що рано, а потім гоп – і скис, і пізно, і нема. А ще, не дай Бог, травми. Як на мене, Пономаренко готовий зараз конкурувати за те, щоб, можливо не бути основним форвардом «Динамо», але виходити на заміну і мати 15-20 хвилин, аби себе показати, він заслуговує.


Супряга? Я знаю, що Супряга зараз готується до сезону. В нього дуже хороші дані. Він достатньо спокійний і мотивований. Пам’ятаєте його пас на Ваната проти «Дніпра-1»? Знайшов, значить футболіст має можливість і може знайти. Швидкість він не загубив, вона така сама, а можливо й вища», – сказав Циганик.