21 липня 2024 18:36

Гравець "Ліверпуля" U-18 повідомив про расистські образи у двох іграх поспіль. Мерсисайдці відмовилися продовжувати обидва матчі проти німецьких команд

"Ліверпуль" заявив, що гравець команди U18 зіткнувся з расизмом у Німеччині.


«Один із футболістів нашої команди до 18 років повідомив, що зазнав расистських образ з боку суперника під час гри в Кубку Бундесліги у Швебіш-Халлі в п'ятницю. Він негайно повідомив про це судді матчу, своїх товаришів по команді та нашого тренерського штабу. В результаті тренерський штаб ухвалив рішення зупинити гру та разом залишити поле.

Той самий гравець став об'єктом образ під час наступного матчу на турнірі. І знову гравець попередив своїх товаришів по команді і тренерський штаб, і наші тренери вирішили залишити поле», – йдеться у заяві «червоних».


"Ліверпуль" зазначив, що пишається діями гравця, який виявив свою "зрілість", а також закликав організаторів турніру провести розслідування.


У п'ятницю команда з Англії зустрічалася з Хоффенхаймом, у суботу - з Айнтрахтом. Спортивний директор франкфуртців Тімо Хардунг пояснив, що футболіст, якого звинувачують у використанні дискримінаційної лексики, використав слово «digga», поширене в молодіжному середовищі, яке означає «чувак» або «бро».