21 липня 2024 16:16

Ротань - на питання, чи відчуває наближення Олімпіади: "Так. Кроку не можна зробити - дуже великий контроль"

Головний тренер олімпійської збірної України Руслан Ротань поділився очікуваннями від Олімпіади-2024 у Парижі.


– Команда прибула до Ліона. Чи відчуваєте ви, що Олімпійські ігри наближаються?

– Так, коли вже сюди приїхали – то відчувається. Коли нас зустріли в аеропорту вже, під пильним контролем служби безпеки, супровід поліцейських і деякі, скажімо так, безпекові рамки – то відчуваємо. Якогось кроку не можна зробити – все через дуже великий контроль.

– Іронія долі: олімпійська збірна живе в тому самому готелі, де на Євро мешкала національна команда. Чи згадали ви цей готель? І чи взагалі могли уявити в 2016-му, що через 8 років ви тут будете знову, але вже як тренер олімпійської збірної?

– Звісно, що ні. Щодо того, згадав чи не згадав – одразу якось не приділив цьому уваги, а потім уже, коли ми сюди прийшли, і один з адміністраторів каже, що ми тут були, і потім кожна мить – номер, ресторан, зал теорії – одразу пригадується, і вже, як своє рідне.

– Зал теорії той самий, але роль у вас вже зовсім інша.

– Так, час біжить, ми нікуди не дінемося від часу.

– Що персонально для вас означають ці Олімпійські ігри?

– Персонально для мене це велика відповідальність перед країною. А найголовніше, мабуть, це те, що наша країна і те, що зараз коїться в країні – хочеться, щоб про нас багато чули, знали про те, що зараз у нас в країні.

І друге – щоб ми на спортивному фронті представляли нашу країну та показували, що ми боремося, що наша країна живе і вона сильна.

– До Франції не приїхало дуже багато гравців, які здобували цю путівку. Коли ви розуміли, що не вдасться зібрати оптимальний склад, які у вас були емоції?

– Я вже не хочу на цю тему більше розмовляти, тому що ми тут, на Олімпійських іграх, і ми повинні сконцентруватися вже на наших гравцях.

Повертаючись назад, я вже казав, що мені, мабуть, найбільш боляче було за тих гравців, які це заслужили. Я за них бився до кінця і хотів. Тим паче, що у них була дуже велика воля і прагнення зіграти на Олімпійських іграх.

Тому коли це не вийшло…Скажемо так, ми всі повинні подякувати їм за те, що вони дали змогу нашій країні, вони вибороли це право, вони передали цей олімпійський вогонь нашим хлопцям, які також заслуговують на Олімпійські ігри.

Вони вибороли це в конкуренції, і вже тягар падає на цих хлопців. І ми зараз разом повинні сконцентруватися на тому, що це відповідально. Ми відповідальні за нашу країну, за імідж країни. І ми повинні емоційно вже в голові нести, що це турнір для нас дуже важливий, – сказав Ротань.