20 липня 2024 21:16

Асоціація футболу Кореї звернулася до ФІФА з вимогою запобігти расовій дискримінації на полі після того, як Хван Хі Чхан став жертвою расизму

Асоціація футболу Південної Кореї звернулася до ФІФА через інцидент під час товариського матчу "Вулверхемптон" - "Комо", коли південнокорейський форвард "вовків" Хван Хі Чхан став жертвою расизму.


На сторінці у твіттері асоціація футболу повідомила, що звернулася до ФІФА з вимогою запобігти расовій дискримінації на футбольному полі.


«В офіційному листі, надісланому у ФІФА 18 липня, футбольна асоціація Кореї висловила серйозне занепокоєння з приводу расистської поведінки щодо Хван Хі Чхана від гравця суперника під час нещодавнього тренувального матчу, а також закликає запобігти расовій дискримінації на футбольному полі. Щоб викорінити це, ми попросили ФІФА ще більше посилити санкції проти винних», – йдеться у заяві.


Раніше УЄФА повідомила, що вона не має повноважень щодо розслідування інциденту, оскільки він стався не в матчі під егідою УЄФА.

Сам гравець на своїй сторінці в інстаграмі прокоментував інцидент.


«Расизм неприпустимий у спорті та в усіх аспектах життя.


Після інциденту тренерський штаб та мої товариші по команді одразу сказали мені, що підуть зі мною з поля, якщо буде потрібно, і постійно перевіряли моє самопочуття. Я дуже вдячний своїм товаришам за командою.

Незважаючи на це, я хотів продовжувати, і ми зробили те, що мали зробити на полі. Насамкінець дякую всім, хто надіслав слова підтримки. Немає місця расизму», – написав Хван Хі Чхан.