20 липня 2024 15:37

Ще один український клуб близький до того, щоб знятися зі змагань

Президент “Звягеля” Дмитро Костюк заявив, що клуб близький до зняття з чемпіонату Першої ліги.


– Ми до кінця боролися і ще залишаємо надію, що зможемо зіграти цього сезону в Першій лізі, але шанси наші примарні, і я не бачу сенсу приховувати це від наших гравців, тренерів, персоналу, вболівальників. Сьогодні ми провели командну зустріч, я розповів всім про справи в клубі, з кожним розрахувались наперед, оскільки боргів у нас ніколи і не існувало, потиснули руки і дозволили гравцям шукати собі нові команди.

Якщо тягнути з рішенням і починати сезон без розуміння того, що зможемо дограти його до кінця, можемо підкласти свиню і нашим гравцям, і нашим суперникам по лізі.

Так сталося, що “Звягель” — клуб, який представляє однойменне місто, – більше не може грати в цьому місті. Не вдалося розв'язати питання акредитації місцевого стадіону і далі немає часу чекати розв'язання цього питання.

По-перше, футбол існує для вболівальників, і без них він не має сенсу. По-друге, неможливість грати вдома породжує серйозні фінансові виклики. Коли кожен матч команди виїзний — потрібні суттєво більші вливання, це питання оренди житла для команди, оренди стадіону, тренувальних полів, харчування тощо.

І з іншого боку, якщо команда що представляє один регіон, живе в іншому — знайти спонсорів для такої команди надзвичайно складно. Підписати гравців так само складно, коли ми не можемо відповісти на питання, де будемо завтра жити, в кожного свої сім'ї і бажання бути якнайближче до них.

– “Звягель” подавав якісь документи в ПФЛ? Про що в них буде йтися – остаточне зняття чи прохання про призупинення виступів, за зразком інших клубів?

– Не подавав, декілька днів почекаємо чуда у вигляді додаткових спонсорів. А як подамо, то це буде саме призупинення – ми обов’язково хочемо зберегти професіональний футбол у рідному місті”, – сказав Костюк.

У минулому сезоні Другої ліги “Звягель” посів третє місце у турнірній таблиці. Команда взяла участь у перехідних матчах, де пройшла “Хуст” (1:1, 1:0).