19 липня 2024 16:43

Friedkin Group відмовилася купувати "Евертон" Власники "Роми" були готові заплатити 500 млн фунтів і вже вклали 200 млн у стадіон

The Friedkin Group відмовилася від покупки "Евертона".


Раніше американські інвестори погодилися на угоду вартістю 500 мільйонів фунтів, але відмовилися від неї у четвер увечері.

Консорціум Дена Фрідкіна, який у тому числі володіє «Ромою», вже заплатив 200 мільйонів фунтів, щоб допомогти завершити будівництво нового стадіону «Евертона», проте вирішив не продовжувати угоду з поглинання, яка передбачала купівлю 94% акцій Blue Heaven Holdings Фархада Моширі .

Як пише The Guardian, цей несподіваний хід шокував усіх учасників угоди. Передбачається, що Фрідкін відмовився від купівлі через недостатню ясність щодо позик, наданих Моширі попереднім покупцем 777 Partners для допомоги у повсякденному управлінні «Евертоном».

«Переговори між Blue Heaven Holdings та The Friedkin Group про потенційний продаж контрольного пакету акцій «Евертона» завершилися, і The Friedkin Group не продовжуватиме угоду. Обидві сторони почали переговори сумлінно, щоб дослідити можливість узгодження продажу. Ці переговори завершено.


Сторони погоджуються, що в їхніх інтересах, щоб «Евертон» досліджував альтернативні варіанти. Blue Heaven Holdings підтримує позитивні відносини з The Friedkin Group і хоче подякувати їм за час та зусилля, які вони вклали у цей процес», – йдеться у заяві «Евертона».