19 липня 2024 08:12

Суд продовжив перебування Коломойського під вартою до 2 вересня

Фото - https://depositphotos.com/ua/


Суд продовжив бізнесмену, колишньому власнику «Дніпра» та неофіційному власнику «Дніпра-1» Ігорю Коломойському термін утримання під вартою до 2 вересня 2024 року, повідомляє УНІАН.

Відповідне рішення ухвалено сьогодні, 18 липня, суддею Шевченківського районного суду Києва Оленою Чайкою. «В задоволенні клопотання щодо Коломойського Ігоря Валерійовича запобіжні заходи у вигляді особистої поруки відмовити. Клопотання старшого детектива… про продовження запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою задовольнити. Продовження терміну утримання під вартою підозрюваного Коломойського визначити терміном на 47 днів, тобто до 2 вересня 2024 р. Визначити Коломойському розмір застави у розмірі 650 тис. розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб…», — йдеться у результативній частині рішення, зачитаного суддею.


У разі внесення застави на Коломойського покладено низку зобов'язань. Зокрема, прибувати на виклик до суду у цьому кримінальному провадженні; не виїжджати за межі населеного пункту місця проживання без дозволу детектива, прокурора чи суду; повідомляти детективів про зміну місця проживання та засобів зв'язку; утримуватися від позапроцесуального спілкування з особами, які перебувають у статусі свідків у цій справі; здати на зберігання відповідним органам державної влади свої паспорти та інші документи для виїзду за кордон.


"Визначити термін дії покладених на підозрюваного обов'язків строком на 2 місяці з моменту внесення певної застави", - йдеться у рішенні.


Нагадаємо, що минулого року Коломойському оголосили три підозри: перша — з шахрайства та відмивання майна, друга — із заволодіння 9,2 мільярдами гривень «ПриватБанку», третя — з легалізації коштів, частина з яких перераховувалася на ТОВ «ФК Дніпро».