18 липня 2024 21:05

Уго Льоріс - про расистську пісню гравців збірної Аргентини: "Це була серйозна атака на французів, особливо тих, які мають африканське походження і сім'ю"

Колишній голкіпер збірної Франції та футболіст «Лос-Анджелеса» Уго Льоріс прокоментував відео з гравцями збірної Аргентини, у якому футболісти після перемоги на Кубку Америки-2024 співають расистську пісню про французів.


«Неважливо, чи перебуваєте ви в ейфорії, бо виграли важливий трофей. Це вимагає ще більшої відповідальності, коли ти переможець.

Ви не хочете чути або бачити подібні речі у футболі. Ми всі виступаємо проти дискримінації та расизму.

Я просто думаю і сподіваюся, що це помилка. Ми всі іноді робимо помилки, сподіваюся, вони зроблять з цього висновки.

Вони (збірна Аргентини - прим.) є обличчям футболу зараз, у Південній Америці, у світі. Вони заслуговують на велику похвалу за те, що вони зробили на полі за останні чотири чи п'ять років.

Але коли ти перемагаєш, ти є прикладом для інших, особливо для дітей. Це була серйозна атака на французів, особливо на французів, які мають африканське походження і сім'ю», - сказав Льоріс.

Нагадаємо, що гравці збірної Аргентини співали в ефірі прямої трансляції в інстаграмі Енцо Фернандеса пісню, яка містила слова:

«Вони грають за Францію, але вони всі родом з Анголи! Вони трахаються з трансами, як гей Мбаппе. Їхня мама з Нігерії, а тато з Камеруну. Але в паспорті написано – французи».

Льоріс грав проти збірної Аргентини у фіналі чемпіонату світу 2022 року, коли у серії пенальті французи поступилися. (3:3, 2;4 по пенальті). Для Льоріса цей матч став останнім у футболці національної збірної.