18 липня 2024 11:16
1

Вадим ГУТЦАЙТ: "Разом із Ротанем та Шевченком багато співпрацюємо, зустрічалися та розмовляли, щоб склад був потужний на Олімпіаду"

Очільник НОК України Вадим Гутцайт розповів про перспективи України на Олімпіаді в Парижі.


«Якщо м’яко казати, то в багатьох видах спорту ми маємо перспективи. І в боротьбі, і в дзюдо, і у фехтуванні, і в легкій атлетиці, і в стрибках у воду, і в плаванні. Щоб ви всі зрозуміли, що з 32 видів спорту, які будуть представлені на Олімпійських іграх, наші спортсмени потрапили в 26. 140 спортсменів і спортсменок.

Перший раз за всю історію незалежності України потрапила футбольна команда, яка буде представляти державу, буде грати. Вони вже 24 липня вийдуть, перший день грати будуть на Олімпійських іграх. Сподіваємось, що вони покажуть найкращу свою гру.

Ми разом з головним тренером (Русланом Ротанем - прим.) і головою УАФ Андрієм Шевченком багато співпрацюємо щодо цього питання, зустрічалися і розмовляли, щоб був склад потужний. Розмовляли з президентами клубів, щоб вони надали найкращих футболістів, їх відпустили. Тому сподіваємось, що все у нас вийде», - сказав Гутцайт.

Україна на футбольному олімпійському турнірі зіграє в одній групі з Аргентиною, Марокко та Іраком.


Фото - kyivcity.gov.ua

і тут потужність