18 липня 2024 09:53

"Майнц" оскаржить рішення суду щодо неправомірності розірвання контракту з Ель-Газі. Анвар звинувачував Ізраїль у геноциді та масовому знищенні палестинців

"Майнц" подає апеляцію на рішення суду у справі Анвара Ель-Газі.


Після загострення палестино-ізраїльського конфлікту, який стався 7 жовтня 2023 року, Анвар написав у соцмережах: Це не конфлікт і не війна. Це геноцид та масове знищення, і ми спостерігаємо за цим у прямому ефірі». Він завершив послання гаслом про звільнення Палестини, але потім видалив пост. Клуб усунув футболіста від тренувань та ігор.

У листопаді минулого року німецький клуб розірвав контракт із нідерландським півзахисником. Футболіст звернувся до суду Майнца з трудових суперечок та виграв справу. Клуб зобов'язали виплатити гравцеві 1,7 млн. євро.

"Майнц" оголосив через прес-реліз про намір подати апеляцію, як тільки буде отримано письмове обґрунтування рішення.

«На наш погляд, рішення суду не є обґрунтованим з погляду аргументації щодо термінів та відсутності обліку загальної ситуації. Тому ми рекомендували клубу подати апеляцію», – заявив Йохан-Мішель Менке, фахівець із трудового права, призначений клубом для ведення цієї справи.

Нагадаємо, що 7 жовтня 2023 року бойовики угруповання ХАМАС убили в Ізраїлі не менше 1 200 осіб і захопили в заручники 240 осіб. В результаті операції у відповідь Ізраїлю в секторі Газа загинули понад 37 000 людей.