18 липня 2024 09:10

Тарас МИХАВКО: "Вдячний Луческу та Шовковському – вони мене підтримували, підказували, дали шанс себе проявити"

Захисник Динамо Тарас Михавко у інтерв'ю Zbirna.com висловився про тренерів, з якими працював у першій команді "біло-синіх".


– 2024 рік – це рік вашого прориву. Дебют в першій клубній команді Динамо, виступ на фінальному турнірі чемпіонату Європи. Коли відчули, що в вашій кар’єрі відбувся вагомий поворот? Коли вперше на цю тему спілкувалися з Олександром Шовковським?

– Тому передувало багато подій. Я ж спочатку грав за юнацьку команду, фактично все перше півріччя сезону 2023/24 провів у чемпіонаті УПЛ U-19. Але ще Мірча Луческу почав залучати мене до тренувань першої команди, там же Олександр Шовковський зі мною говорив.

– Що запам’яталося в розмові з головними тренерами Динамо – Луческу та Шовковським?

– Це все робочі моменти, які ти береш до виконання. Тренери просто так нічого не говорять, вони бачать, що ти можеш покращити. Я їм обом дуже вдячний за шанс у моїй кар’єрі, за довіру та можливість себе проявити. Вони мене підтримували, підказували, як краще зіграти в тому чи іншому моменті.

– Дебют проти Металіста 1925, напевно, незабутній для вас момент?

– От тут маю подякувати тренерському штабу: звісно, я розумів, наскільки це відповідальний для мене момент, трішки хвилювався, але мандражу чи, тим більше, паніки жодної не було. До мене донесли чіткі вимоги щодо гри, пояснили, як діяти проти цього суперника. Я безмежно радий, що, перш за все, команда в моєму дебютному матчі виграла. Для мене це було найголовніше.

– За харків’ян дебютував тоді Гармаш. Як гралося проти легенди Динамо?

– Звісно, дуже цікаво було! Денис – це гравець високого рівня та великого досвіду. Запам’яталося, як він діяв, як приймав м’яча, забив уже в дебюті. Для мене наразі кожен матч УПЛ – це повчально та цікаво.

– Я озвучу зараз цифри, які будуть приємними для будь-якого захисника. У чотирьох із восьми матчів за вашою участю в чемпіонаті Динамо не пропускало м’ячів. Задоволені особистими результатами?

– Я не маю на це права. Коли ти граєш за таку команду, як Динамо (Київ), тут на кожен матч стоять найвищі завдання. Багато конкурентів, усі – навчені, висококласні футболісти. Мені дуже приємно почути ці цифри, але вони означають, що я можу ще більше зробити для команди та в майбутньому покращити такі показники.