17 липня 2024 23:54

Ліга чемпіонів. "Ордабаси" Бєсєдіна, Макаренка та Пластуна вилетів від сенсаційного чемпіона Молдови

Перший кваліфікаційний раунд Ліги чемпіонів – це 28 команд, розділених на 14 ігрових протистоянь. У кожному протистоянні – по два матчі. Переможці вийдуть у другий кваліфікаційний раунд Ліги чемпіонів, переможені перемістяться у другий кваліфікаційний раунд Ліги конференцій (на шлях чемпіонів).


Перші матчі відбулися тиждень тому. Матчі у відповідь розбиті на два ігрових дні.


"Струга" (Північна Македонія) - "Слован" (Словаччина) 1:2 (перший матч - 2:4)
Голи: Компаоре 85 - Вайсс 9, Рістевскі (автогол) 34


Навряд чи можна було говорити, що "Слован" вирішив усі завдання у першому матчі. Але гандикап у два голи – дуже серйозна перевага. Однак навіть без неї словаки пройшли б далі, бо перемогли і у матчі-відповіді.


Загалом, впевнено, солідно, на класі. Далі словаки виходять на словенський "Цельє". І тут саме "Слован" буде фаворитом.


"Петрокуб" (Молдова) – "Ордабаси" (Казахстан) 1:0 (перший матч – 0:0)
Гол: Лунгу 34


Тиждень тому "Ордабаси" нічого не зміг придумати в атаці, зараз ситуація повторилася. Удари по воротах були, але Бесєдін та компанія мазали. З дев'яти ударів у напрямку воріт – тільки один у ствір. Так матчі не виграють.


А ось сенсаційний чемпіон Молдови свій шанс знайшов. Точний удар Лунгу виявився вирішальним у цьому протистоянні. Далі "Петрокуб" зіграє з АПОЕЛем, а

"Ордабаси" переміщується у Лігу конференцій.


Артем Бєсєдін зіграв 65 хвилин, Євген Макаренко та Ігор Пластун – повний матч.


"Діфферданж" (Люксембург) – КІ Клаксвік (Фарерські острови) 0:0 (перший матч – 0:2)

Вилучення: Бедуре 34 ("Діфферданж", пряма червона)


"Діфферданж" завдав по воротах суперника двадцять ударів, понад сімдесят відсотків ігрового часу володів м'ячем. Але який у цьому сенс, якщо чемпіон Люксембурга не забив? Два голи, пропущені у першому матчі, вирішили долю протистояння.


КІ Клаксвік таким чином гарантував собі ще мінімум шість матчів у єврокубках. Мінімум буде виліт у раунді плей-оф Ліги конференцій.


"Динамо" (Батумі, Грузія) – "Лудогорець" (Болгарія) 1:0 (перший матч – 1:3)
Гол: Мамучашвілі 3


Команда українського тренера Андрія Демченка вилітає з Ліги чемпіонів. Грузини загнали себе у скрутне становище поразкою 1:3 в першому матчі, але гол у домашній грі вже на третій хвилині давав добрі перспективи. Окрилював підопічних українського тренера.


Однак суперник на досвіді не дав "Динамо" більше нічого зробити. "Лудогорець" у таких матчах собаку з'їв, тож саме він іде до другого кваліфікаційного раунду ЛЧ, де буде важлива місія – вибити посіпак агресора в особі мінського "Динамо".