17 липня 2024 19:09

Микола МИХАЙЛЕНКО: "У цьому є якийсь шарм, адже не щодня граєш проти команд із Аргентини, Парагваю"

Півзахисник олімпійської збірної України Микола Михайленко поділився очікуваннями від товариського матчу проти Парагваю в рамках підготовки до Олімпіади-2024.


– Хороша атмосфера, робоча атмосфера, цікаві тренування. Були важкі тренування, були й не дуже. Працювали добре, тому, я думаю, все буде добре.

– Цікаві вправи підготували тренери?

– Так, звісно, дуже цікаві. І розминки цікаві, різноманітні, тому класно.

– Перший матч був проти Єгипту. Можеш згадати цей матч? Що вдалося, що не вдалося? Що сказав тренерський штаб, які помилки, можливо, виокремили, і як будете їх вирішувати?

– Дійсно, ми провели розбір гри і передивилися ті помилки, на які нам варто звернути увагу, щоб нам просто легше було грати в інших матчах, щоб ми не допускали більше тих помилок. Тому ми над цим працюємо. Ми не стільки часу разом усі, але я думаю, наступного разу точно буде все краще.

– Завтра наступний матч – проти Парагваю. Що відомо про цю команду, які установки дає тренерський штаб на цю гру?

– Це хороша латиноамериканська команда. Вони такі бійці, тому буде багато боротьби, я думаю. Тому гра буде важкою, але ми маємо не піддаватися їхньому впливу та грати в свою гру – тоді все буде добре на нашу користь.

– Наскільки незвично і під час підготовки, і на самій Олімпіаді грати не проти європейських суперників, а проти команд з інших континентів? Чи відрізняються вони по стилю гри?

– Я не так багато грав проти них, тому для мене це щось нове. Дійсно, в цьому є якийсь свій такий шарм, тому що не кожен день ти граєш проти команд з тієї ж Аргентини, Парагваю. Тому дуже цікаво, які вони взагалі, як у них футбол розвивається, в який футбол вони грають.

– Якщо говорити про нинішню олімпійську збірну, ви вже досить багато часу тут разом. Які ти можеш виокремити сильні сторони команди? Чим будете дивувати суперників?

– Я не можу сказати, чим ми будемо дивувати суперників. Усе залишимо на потім. Але я думаю, що ми добре підготуємося, і все буде добре.

– Сильні сторони назвеш?

– Я думаю, всі і так їх побачать. Всі, хто знають цю збірну, всі знають наші сильні сторони, – сказав Михайличенко.