16 липня 2024 23:25
7

Стефан РЕШКО: "Аж 32 роки футбольна Україна не могла здобути путівку на Олімпіаду – відправляє не найсильніший склад, абсурд"

Колишній гравець «Динамо» Стефан Решко поділився думками про склад збірної України на олімпійський футбольний турнір в Парижі-2024.


«Це велика футбольна ганьба. Аж 32 роки футбольна Україна не могла вибороти путівку на Олімпіаду. І після того, як здобула ліцензію, то відправляє не найсильніший склад. Абсурд. І це при тому, що ми воююча країна й на Олімпійських іграх мали б показати свою силу.

Бо створюється враження, що Шевченко не керує українським футболом. Великі претензії й до клубів. Навіщо ви виховуєте футболістів, але не відпускаєте їх виступати під синьо-жовтим прапором?! І це в той час, коли, наприклад, Аргентина бере на Олімпійські ігри аж трьох чинних чемпіонів світу», – сказав Решко.


Фото - ФК "Динамо"

Але то все демагогія і лірика.Основне те що наші клуби-гандони !!!
Щось не те з олімпійським спортом взагалі. Розмили його принципи. Війни під час олімпіад вже не зупиняють. Участь беруть професіонали (хоч і "любительство" раніше було облудою). Постійні скандали з допінгом (ось і ціна олімпійської клятви). Вікові обмеження. І багато іншого. І якщо раніше звання олімпійського чемпіона було найпочеснішим і найвищим із можливих у спорті, то тепер це не так. Ось Кличко Володимир олімпійський чемпіон, а його більш знають як чемпіона світу. І все одно: в командних видах спорту Україна практично не виступала на олімпіадах, ось уперше пробилися футболісти і отаке ставлення до команди. Таке враження, що НОК України і держава дуже не хочуть, щоб футболісти пробилися в призери. Бо тоді треба грошові премії всім гравцям, а це велика сума. То краще гроші нехай отримають представники в індивід. видах спорту, так менш затратно буде.
Сховати
Africanda-S, Ну так це все звідки йде, від проф ліг йде, у них сезони починаються тоді, коли проходитиме цей турнір, ну чуваки прокатаються, можливо зламається, відпустки небудет взагалі, а розхльобувати це повине саме клуб, так клубні інтереси......Якби НОК хотів найліпших - тре оговорювати компенсації навипадок травм (та так, якшо наприклад з НХЛ їдуть найкращі на олімпіаду по хоккею, то там НХЛ та клуби забовя'зують страхувати гравців по повному на випадок травми і т.п., тому там шоб зібралися найкращі - може пройти 10-20 років). Насамперед я вважаю, якби проводили літню олімпыіаду у непарні роки - 23, 25, 27 тощо та щей у червні - то олімпійський турнір з футболу мабуть не поступався би за рівнем чемпіонату світу їхадли б найкращі виконавці.....Я так й досі не розумію, чого взагалі не провоодити саме олімпіади у непарних роках, коли нема накладок на ЧЕ чи ЧМ, чому ця дибільна привязка до парних років..... напевне шоб саме футбольний турнір не затьмарив всю олімпіаду вцілому, напевне тому і віковий ценз, напевне тому і не чекають найліпших......
Africanda-S, те що було 100 років тому жодного значення вже немає.Спорт вищих досягнень і аматорство поняття в принципі не сумісні.Не може людина після заводу йти на тренування для того щоб ставити максимальні завдання для свого організму.Допінг приймають всі.Така особливість боксу що спортсмени досягають вершин в професіональному боксі як виді спортивного бізнесу.А от особливість фігурного катання що його професіальний варіант це закат карєри.
Не понимаю, зачем было в 1992 году вводить возрастное ограничение. После этого уровень олимпийского футбольного турнира сильно упал. Да и престижность тоже.
Не те времена уже, не те...
У динамівців "партизан"