16 липня 2024 19:11

Ґібралтар подав скаргу до УЄФА з приводу святкувань Іспанії – Родрі назвав цю територію іспанською

Футбольна асоціація Гібралтару подала скаргу до УЄФА у зв'язку з «вкрай провокаційними та образливими» святкуваннями гравцями збірної Іспанії перемоги на Євро-2024, повідомив The Athletic.


Під час проведення параду перемоги у Мадриді футболісти виступили на сцені. Родрі сказав у мікрофон, що "Гібралтар - це Іспанія".

«Футбольна асоціація Гібралтару відзначила вкрай провокаційний та образливий характер святкування перемоги чоловічої збірної Іспанії на Євро-2024.

Сьогодні вранці Асоціація консультувалася з подання скарги до керівного органу Європейського футболу, УЄФА, щодо неприйнятних скандувань та пісень, пов'язаних із Гібралтаром, які співали гравці чоловічої національної збірної Іспанії після перемоги на Євро-2024.

У футболі немає місця для такої поведінки», – йдеться у заяві асоціації.

Гібралтар розташований на Піренейському півострові, але є територією Великої Британії.

Гібралтар став британською територією в 1713 році, після того, як англо-нідерландські війська захопили півострів в Іспанії. У 1967 році його населення не прийняло іспанський суверенітет на референдумі, а в 2002 році вони відхилили загальний суверенітет Іспанії та Великобританії.