16 липня 2024 18:20

Главу RFEF Роча відсторонено від футболу на 2 роки за рішенням CAS за перевищення повноважень. Його обрали у квітні

Главу RFEF Педро Роча відсторонено з посади на 2 роки за перевищення повноважень.

Кілька місяців тому голова Національного центру підготовки футбольних тренерів Мігель Галан подав скаргу, в якій звинуватив керівника Королівської іспанської футбольної федерації у порушенні виборчого регламенту та рішень генеральної асамблеї, а також у прийнятті рішень, що виходять за рамки його компетенції, включаючи скликання генасамблеї 21 грудня. , де було затверджено зарплату нового керівника федерації та бюджет організації, продовження контракту з головним тренером збірної Іспанії Луїсом де ла Фуенте та інші рішення.

Спортивний суд Іспанії запропонував усунути Рочу на 6 років за три порушення: звільнення генсекретаря Андреу Кампса та розірвання контракту із зовнішнім юридичним радником Томасом Гонсалесом Куето без необхідних повноважень, а також за залучення федерації як приватний обвинувач у справі Луїса Рубіалеса, колишнього керівника RF.


Як передає As, рішенням Спортивного арбітражного суду (CAS) Роча відсторонено від адміністративних посад у футболі на 2 роки – підставою для цього стало звільнення генсекретаря RFEF Андреу Кампса. За решту порушень Роча виплатить штраф на загальну суму близько 33 000 євро.


Зазначається, що Роча має право подати апеляцію на рішення суду. Якщо він не зробить цього, обов'язки голови до проведення нових виборів виконуватиме віце-президент федерації Марія де лос Анхелес Гарсія Чавес.

Роча був обраний президентом Королівської іспанської футбольної федерації у квітні 2024 року. До цього часу він був виконувачем обов'язків керівника з усунення Рубіалеса.