16 липня 2024 18:40

В уряді Іспанії не вірять, що Карвахаль виявив неповагу до прем'єра, не подивившись йому в обличчя: "Це було б абсолютно несумісним із цінностями спорту"

В уряді Іспанії висловилися про поведінку Даніеля Карвахаля.


Раніше збірна Іспанії взяла участь в урочистостях, присвячених перемозі на Євро-2024. Вона побувала на прийомі у короля Філіпа VI, а потім зустрілася з Педро Санчесом, який очолює уряд.

Карвахаль, підійшовши до прем'єр-міністра, потиснув простягнуту руку, проте при цьому повернув голову убік від політика і не став дивитися в обличчя.


Офіційний представник уряду та міністр освіти, професійної підготовки та спорту Іспанії Пілар Алегрія відреагувала на жест захисника національної команди та «Реала».


«Я щиро не можу погодитись з деякими інтерпретаціями, які я прочитала сьогодні вранці, що це був жест неповаги. Це неможливо. Це було б абсолютно несумісне з цінностями поваги та освіти, які представляє спорт.


Збірна – це чітке відображення іспанського суспільства, багатонаціональна та різноманітна команда. Важливо зберегти цей тріумф», – сказала Пілар Алегрія.