16 липня 2024 19:07

Каррагер проти іноземних тренерів у збірній: "Англію має тренувати англієць – Капелло та Ерікссона не порівняти з Саутгейтом. Не вірю, що Пеп чи Клопп щось змінять"

Джеймі Каррагер виступив проти призначення іноземного тренера до збірної Англії.


«Ми вже робили це раніше. Я працював у ті часи під керівництвом Свена [Йорана-Ерікссона] та Фабіо Капелло – було не дуже здорово. Це не йде в жодне порівняння з тим, що зробив Саутгейт.


Мова не про те, щоб найняти найкращого тренера у клубному футболі. Клубний футбол – це зовсім інше. Іспанія щойно виграла турнір з тренером, якого ніхто до ладу не знає.

Я не дуже вірю в те, що щось зміниться, якщо запросити Пепа Гвардіолу чи Юргена Клоппа. Ми – Англія, і в нас має бути англійський тренер.


Я бачив три чи чотири імені [на заміну Саутгейту], але Едді Хау, безумовно, лідирує. У плані спілкування з пресою він поводився б так само, як Гарет, він дуже спокійна і зібрана людина.


Він зробив дуже хорошу роботу в «Борнмуті» і «Ньюкаслі» і зробив те, чого не вдавалося Гарету. Він має досвід, він фантастичний тренер, він блискуче розвиває молодих гравців і, безумовно, більшою мірою грає в атакуючий футбол. Думаю, що Едді Хау – найвідповідніша людина для цієї роботи», – сказав колишній гравець збірної Англії.