16 липня 2024 17:17

"Барселона" отримає 2,5 млн. євро від ФІФА через травму Араухо на Кубку Америки. Він вибув на 4 місяці

"Барселона" отримає близько 2,5 млн євро через травму Рональда Араухо.


Захисник отримав травму правого стегна у складі збірної Уругваю у чвертьфінальному матчі Кубка Америки проти Бразилії (0:0, 4:2 за пенальті) – його чекає операція. Повідомлялося, що Араухо пропустить близько чотирьох місяців.


Як пише Marca, «Барселона» може звернутися до програми захисту клубів ФІФА, яка діє вже понад десять років і дозволяє клубам отримувати компенсацію, коли їхні гравці зазнають тривалих травм у матчах за свої збірні. Коли травма спричиняє неактивність футболіста понад 28 днів, клуби отримують право на компенсацію.


Відповідно до правил, за кожен день, коли професійний футболіст не може бути у розпорядженні команди, клуб має право на отримання 20 548 євро на день на максимальний період до 365 днів. Максимальна сума, яку вони можуть отримати становить близько 7,5 мільйонів євро.


«Барселона» не уточнила передбачуваний час відновлення Араухо, але все вказує на те, що уругваєць буде відсутній близько чотирьох місяців. Таким чином, "Барселона" отримає близько 2,5 мільйонів євро.