16 липня 2024 16:15

Каррагер про відхiд Саутгейта: "Гарет так вирішив ще до початку Євро, ймовірно. Він з відривом краще за будь-якого тренера в історії Англії – крім Альфа Ремсі, який виграв трофей"

Джеймі Каррагер назвав Гарета Саутгейта другим найкращим тренером збірної Англії.


Сьогодні було офіційно оголошено про відставку Саутгейта з посади головного тренера збірної Англії – він очолював національну команду упродовж 8 років.


«Потрібно поважати його рішення, якщо він вважає його правильним для себе, своєї сім'ї та майбутнього команди, тому що він зробив блискучу роботу.


Це забавно, тому що на цій роботі вас часто критикують, але в найближчі кілька тижнів і місяців Гарета Саутгейта часто хвалитимуть, згадуючи про виконану ним роботу. Мабуть, він думав про це останній рік і, мабуть, ще до початку турніру знав, що має намір піти.


Саутгейт поступається лише серу Альфу Рамсі - він виграв трофей (чемпіонат світу 1966). Перед матчем [з Іспанією у фіналі Євро-2024] розгорілася суперечка про те, чи Саутгейт є найуспішнішим тренером [в історії Англії]. Я не згоден, бо вважаю, що для цього потрібно виграти трофей, і сер Альф зробив це.


Коли я дивлюся на інших тренерів збірної Англії, про яких ми згадуємо з теплотою, таких як Террі Венейблс і Боббі Робсон, я завжди запитую, як усе склалося б, якби не соціальні мережі. Якщо подивитися на досягнення Гарета, то він досяг більшого, ніж ті двоє, яких оцінюють так високо. Те, чого він досяг, з відривом робить його кращим за будь-якого тренера збірної Англії за винятком сера Альфа Рамсі.


Я не думаю, що гравці підвели тренера – це можливо лише у разі неправильного підходу. Гравці просто не реалізували потенціал, яким, як ми знаємо, вони мають. Це не провина тренера. Просто у вирішальний момент Євро деякі наші гравці просто показали себе не в найкращій формі після довгого сезону – таке може статися», – сказав колишній гравець збірної Англії.