16 липня 2024 13:58

Гарет Саутгейт: "Для мене, як гордого англійця, було честю грати за збірну Англії і керувати нею"

Відсьогодні вже екс-тренер збірної Англії Гарет Саутгейт написав зворушливого листа після офіційного оголошення про його відхід з посади.


- Для мене, як гордого англійця, було честю всього мого життя грати за збірну Англії і керувати нею. Для мене це означало все, і я віддавав цьому всі свої сили. Але настав час змін і нового розділу. Недільний фінал у Берліні проти Іспанії став моєю останньою грою як менеджера збірної Англії.

Я прийшов у FA у 2011 році, вирішивши поліпшити англійський футбол. За цей час, включно з вісьмома роками на посаді менеджера збірної Англії, мене підтримували чудові люди, яким я щиро вдячний. Мені випала честь керувати великою групою гравців у 102 матчах. Кожен із них пишається тим, що носить футболку "трьох левів" і є гордістю своєї країни в багатьох відношеннях. Команда, яку ми взяли з собою до Німеччини, сповнена молодих талантів, і вони можуть виграти трофей, про який ми всі мріємо. Я дуже пишаюся ними.

У нас найкращі вболівальники у світі, і їхня підтримка означає для мене все. Я вболівальник збірної Англії і завжди ним буду. Я з нетерпінням спостерігатиму і святкуватиму, як гравці продовжують створювати ще більше особливих спогадів, об'єднувати і надихати націю, як ми знаємо, вони можуть. Дякую, Англія, за все! - цитує Саутгейта журналіст Бен Джейкобс.

Нагадаємо, 14 липня відбувся фінальний матч чемпіонату Європи 2024 року, в якому зустрічалися збірні Іспанії та Англії. Гра проводилася на "Олімпіаштадіоні" у Берліні. Збірна Іспанії здобула перемогу з рахунком 2:1. Таким чином, Іспанія стала переможцем чемпіонату Європи, а національна команда Англії зазнала другої поспіль поразки у фіналі Євро. Гарет Саутгейт очолював збірну Англії з 2016 року.