16 липня 2024 11:33

"Справжній талант, він має все, щоб піднятися дуже високо". Президент "Емполі" оцінив вихованця "Динамо"

Президент "Емполі" Фабріціо Корсі прокоментував дебют 17-річного нападника Богдана Попова за першу команду. У спарингу проти "Кастельфіорентіно" (10:0) українець вийшов на заміну і відзначився голом.


"Крім перипетій, з якими Богдану, на жаль, вже довелося зіткнутися, він справжній талант. Його зріст, безумовно, допомагає йому, але він також має чудову техніку і, перш за все, дуже добре координує свої рухи. У нього є все, щоб піднятися, і, можливо, дуже високо.


Звичайно, Попову потрібно рости, і ми повинні допомогти йому зробити це в потрібний час і в потрібний спосіб. Я радий, що йому вдалося "спробувати на смак" першу команду, але наразі ми розглядаємо можливість, щоб він провів сезон у Прімавері, у складі команди U-18.


На фізичному рівні Попову доведеться багато і добре працювати. Йому потрібно набрати вагу і наростити м'язи, але, зрозуміло, не спотворюючи себе і не втрачаючи тих якостей, які він уже продемонстрував. При цьому, якщо він прогресуватиме, ми не побоїмося, як це часто траплялося у минулому з іншими молодими гравцями, одразу ж кинути його в бій. Але це станеться тільки в тому разі, якщо ми вважатимемо, що це буде правильно і для нього, і для нас.


Два тижні тому приїхали мама, брат і сестра Богдана (його батько залишився в Україні - прим.). Вони були моїми гостями, і це був прекрасний, зворушливий момент. Вони не бачилися багато років. Ми зробимо все можливе, щоб сприяти новим зустрічам і, якщо це можливо, остаточно возз'єднати сім'ю", - цитує Корсі ТМW.


В Україні Богдан Попов виступав за "Динамо" U-17. Влітку 2022 року перебрався в академію польського "Гурніка". У грудні 2023 року перейшов до "Емполі", де виступав за команду U-17.


Викликається до збірної України U-17, з якою приймав участь у фінальному турнірі Євро-2024 (U-17).


Фото: ФК "Динамо"