15 липня 2024 20:22

Джерело: Ярмоленко провів перемовини з гравцем команди УПЛ щодо його переходу в "Динамо"

Журналіст «ТаТоТаке» Михайло Співаковський розповів про інтерес з боку «Динамо» та інших клубів до півзахисника «Дніпра-1» Раміка Гаджиєва.


«Зрозуміло, що в Гаджиєва діючий контракт з «Дніпром-1» і, зрозуміло, що його по хорошому потрібно викупати. Наскільки я знаю, «Динамо» та й «Полісся» були, а «Динамо», думаю, досі зацікавлені в тому, щоб це зробити. Але, наскільки я розумію, є певні клуби, які думають про те, що Гаджиєва можна отримати за інші гроші, якщо «Дніпро-1» найближчим часом отримає статус RIP.


Вони думають, що хлопця можна взяти просто за платіж солідарності. Різниця між трансферною вартістю, якою її оцінює «Дніпро-1», та платежем солідарності – приблизно Х10. Кейс Гаджиєва трохи нагадує кейс Брагару з тією різницею, що в Брагару цей платіж був десь 440 тисяч, а Гаджиєва у рази менше.


А ще нагадує через те, що наскільки я знаю, з Гаджиєвим розмовляв персонально Андрій Ярмоленко. Він йому зателефонував, висловив свою позицію і позицію клубу. Як мені сказали, це не був відвертий тиск. Йому Ярмоленко сказав наприкінці: «Це твоє життя, твоя кар’єра, тож вирішуй сам». Це дуже важливо, тому що в нас клуби дуже часто забувають, що взагалі-то учать беруть 3 сторони– 2 клуби і футболіст. Кейс Піхальонка, який не пішов у «Шахтар» і обрав «Динамо», показує, що воно десь навіть і працює.


Гаджиєв зараз на чемпіонаті Європи U-19, і рішення буде приймати тільки після 28 липня. Тіньовий фаворит в цих перегонах за Гаджиєва – «Олександрія». Вона цікавиться Гаджиєвим. Новим спортивний директор «Олександрії» Іван Телько – він, здається, ексменеджер «Дніпра-1», який добре знає всю академію. Перший тренер Гаджиєва Артур Курильченко теж, наскільки я знаю, співпрацює з «Олександрією». Принаймні спортивний директор робитиме все, щоб гравець прийшов у клуб», – розповів Співаковський.


Фото - СК «Дніпро-1»