15 липня 2024 17:12

Гендир "Металіста 1925": "Заява, що учасники УПЛ голосуватимуть за те, щоб включити "Минай" до складу УПЛ, має суто провокаційний характер"

Генеральний директор «Металіста 1925» Андрій Недєлін прокоментував Tribuna.com інформацію про те, що клуби УПЛ можуть включити до складу ліги «Минай» замість «Дніпра-1».


«Так, справді завтра, 16 липня, о 12:00 заплановано загальні збори клубів УПЛ, на яких буде порушено питання ситуації, що трапилася з «Дніпро-1», та її наслідків. «Металіст 1925» досить спокійно реагує на подібні публікації, тим більше, що від нас тут нічого не залежить.

Але хотілося б зазначити, що багато хто не достатньо обізнаний чи неправильно трактує регламент УПЛ. У регламенті чітко сказано, що рішення про склад учасників УПЛ приймає виключно виконком УАФ на підставі пропозицій від клубів. Заява про те, що учасники УПЛ голосуватимуть за те, щоб включити «Минай» до складу УПЛ, має суто провокаційний характер і не збігається з реальністю.

Тобто теоретично, виходячи з регламенту, до УАФ може бути передано кілька пропозицій. Ми чули з преси щонайменше три: розширення складу учасників, плей-оф між «Металістом 1925» та «Минаєм», турнір чотирьох. Тому передчасно робити подібні висновки, адже ніхто не знає, скільки і яких буде пропозицій висунуто учасниками загальних зборів, які УПЛ зобов’язана надати УАФ», – сказав Недєлін.


Фото: ФК "Металiст 1925"