15 липня 2024 08:47

Олександр Хацкевич про "Динамо" в єврокубках: "Потрапити в ЛЧ ми можемо, але що ми будемо там собою являти?"

Колишній головний тренер Динамо Олександр Хацкевич висловився про єврокубкові перспективи команди.


- У Лізі чемпіонів кияни зустрінуться з Партизаном, який грав у Москві на товариському турнірі «дружби та братства» і загалом серби вважають росіян братнім народом. Чи варто очікувати провокацій на поєдинках із ними нашій команді?


- Давайте говорити про футбол. Кожна команда готується так, як може. Мені про це говорити не хочеться. Скрізь є хороші люди і погані. Тільки на футбольному полі в суперництві між командами у двох іграх буде вирішуватися, хто піде далі.

Ми свого часу грали з Партизаном у групі Ліги Європи і та гра була без глядачів. До цього теж хлопцям потрібно бути готовим. Так, у них є досвід виступів перед порожніми трибунами. Але сьогодні це вже інші команди.

Де готується Партизан - це не повинно хвилювати гравців Динамо. Потрібно добре підготуватися до цих ігор, тому що Динамо з Луческу провалилося в єврокубках, а хочеться бачити команду в груповій стадії. Ось і все.

- Динамо під силу пройти Партизан?

- Не знаю, що зараз собою являє Партизан. Мені сьогодні цей Партизан не цікавий.

- А чи зможуть кияни пробитися в груповий етап Ліги чемпіонів?

- Давайте бути відвертими. Якщо Динамо пройде далі в Лізі чемпіонів, то буде несіяним і дуже важко в такому випадку пробитися. Кияни два роки грали в Лізі чемпіонів і з 30 очок взяли п'ять. Напевно, кожній команді – свій турнір. Потрібно бути чесним, але зрозуміло, що фінансовий бік важливий.

Якщо говорити тільки з цього погляду, то я бажаю Динамо грати в Лізі чемпіонів. Але, як говорив Лобановський свого часу, потрібно бути конкурентоспроможними. Потрапити в ЛЧ ми можемо, але що ми будемо там із собою являти? Тому я бажаю киянам потрапити в групу в тому турнірі, де Динамо ставитиме завдання виходу в плей-оф. Для кожного часу, покоління є свій турнір.

А просто потрапити туди і взяти одне очко за шість матчів... У моєму розумінні, це неправильно.