14 липня 2024 08:57

Мерсон про Англію: "Ніхто не пам'ятає, як Франція виступила на груповому етапі ЧС-98, але всі пам'ятають, що вона обіграла Бразилію у фіналі. Сподіваюся, Саутгейт стане сером у понеділок"

Пол Мерсон сподівається на перемогу збірної Англії у фіналі Євро-2024.


«Я не думав, що це станеться за мого життя. У нас було кілька приголомшливих футбольних команд із приголомшливими гравцями, але тепер я чекаю, що ми виграємо кожен турнір.

Ви не хотіли б, щоб знали як команду, яка майже змогла. Ви повинні досягати результату. Вони зробили це, вистояли, забили голи на останній хвилині, заробили пенальті – невже це було накреслено? Нам пощастило, але ми дісталися потрібного місця.

Якщо Іспанія зіграє добре і переможе, ми зможемо визнати, що вона була кращою. Але ми не хочемо грати так, як грали протягом 45 хвилин у деяких матчах, бо це буде розчарування. Ніхто не пам'ятає, як Франція виступила на груповому етапі 1998 року, але ми пам'ятаємо, що вона обіграла Бразилію у фіналі. І до цього все зводиться.

Вище за посаду тренера збірної Англії вже не піднятися. Це мрія, не треба її відкидати. Треба залишатися доти, доки Футбольна асоціація Англії не захоче тебе позбутися. До чемпіонату світу ще два роки, а такі шанси випадають нечасто, тож варто залишитися.

Саутгейт чудовий. Він отримав стільки критики від усіх нас, але не втратив самовладання, не зробив жодного єхидного зауваження. Потрібно віддати йому належне. Сподіваюся, він виграє.

А у понеділок він стане сером Гаретом Саутгейтом», – зазначив колишній нападник збірної Англії.