13 липня 2024 19:37

Артета: "Арсенал" адаптувався до нових правил і хоче покращити склад, щоб мати більш конкурентоспроможну команду"

Головний тренер «Арсеналу» Мікель Артета заявив, що, незважаючи на нові правила контролю над витратами клубів АПЛ, команда збирається посилитися в літнє трансферне вікно.


«Думаю, що можна сказати, що все відбувається трохи повільніше. Я думаю, що ринок і нові правила призвели до того, що клуби стали обізнанішими, і вести бізнес так, як ми це робили за останні кілька сезонів, стало трохи важче.

Ми адаптувалися до цього, і ми все ще хочемо досягти того, чого ми хочемо у трансферне вікно, щоб мати набагато більш конкурентоспроможну команду, та покращити склад у всіх областях, яких ми можемо», - сказав Артета в інтерв'ю сайту «Арсеналу».


Раніше стало відомо, що лондонський клуб викупив контракт іспанського голкіпера Давида Раї, який минулого сезону виступав за «канонірів» на правах оренди. За інформацією Фабриціо Романо, сума трансферу становила 27 мільйонів фунтів.


Протягом сезону 2023/24 АПЛ позбавляла «Евертон» та «Ноттінгем Форест» очок за порушення правил фінансового фейр-плею. Команди були оштрафовані на 6 та 4 очки відповідно.