13 липня 2024 10:19

"В грі з "Динамо" я забив автогол. Ахметов підкликав мене до себе": як власник "Шахтаря" говорив зі своїм гравцем

Колишній півзахисник Шахтаря Адріан Пуканич розповів про своє спілкування з президентом донеччан Рінатом Ахметовим після провалу в матчі з Динамо.


21 травня 2003 року Динамо та Шахтар грали очний матч, який вирішував долю чемпіонського титулу, і в якому кияни здобули мінімальну перемогу (2:1) та у підсумку обійшли донеччан в турнірній таблиці.


Переможний для біло-синіх гол тоді забив Адріан Пуканич – півзахисник виступав за Шахтар, тому для нього це був автогол.


В інтерв'ю для сайту «Український футбол» хавбек розповів, як відреагував на той його провал президент «гірників» Рінат Ахметов.


«На наступний день ми зустрілися з Ахметовим на базі. Мені було соромно перед ним, але він підкликав мене до себе та сказав:

«Вище голову, тобі потрібно як чоловіку та спортсмену пройти через це. В спорті трапляються невдачі, але в тебе буде шанс у фіналі Кубку виправитися та показати себе».


Пуканич згадав, як склався для нього фінальний поєдинок Кубку.


«Той фінал ми Динамо також програли (1:2), але особисто для мене матч вийшов вдалим, і після нього мене викликали до національної збірної України. Ось так за чотири дні кардинально змінилася ситуація».