13 липня 2024 08:24

Експерт групи "Інформаційний спротив": "Заява Захарової про руйнування Київської ГЕС та Канівського водосховища - це непросто про шантаж. Пацюк, загнаний у кут, буде шалено атакувати"

Експерт групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко у своєму твіттері висловився про заяву представника МЗС РФ Марії Захарової про те, що Україна готує знищення дамб Київської ГЕС та Канівського водосховища, щоб звинуватити Росію.

"Заява Марії Захарової про руйнування Київської ГЕС та Канівського водосховища це непросто про шантаж…

Зрозуміло, перша думка, яка спадає на думку – окупанти готуються до масштабного удару по цих об'єктах і заздалегідь намагаються зняти з себе провину за скоєний злочин такими заявами. Але ми живемо не в середні віки, щоб такий примітивний спрацював і при здійсненні подібних ударів, ніхто не подумав би на росію.

Чи намагаються вони залякати нас? Так. Але навіщо та чому?


У Росії чудово розуміють своє патове становище і саме тому через всі можливі їй ресурси, від голів рівня ЛОМ, до продажних політиків рівня “Орбан”, нав'язують в інформаційному просторі наратив про мирні переговори та “припинення вогню”.

У свою чергу росія впливає на посилення цієї думки виключно ультимативними методами.


У травні, за місяць до початку саміту світу у Швейцарії росія починає наступ у Харківській області, намагаючись усіх залякати тим, що має достатньо сил, щоб продовжувати окупацію нових територій України та відкриття нових фронтів, а тому, зупиніть це поки що у вас ще є така можливість, але виключно за умов Москви. В результаті, росія сама себе загнала в пастку на півночі Харківщини і показала рівним рахунком зворотний результат.


У липні, напередодні ювілейного саміту НАТО, Росія завдає терористичного ракетного удару по Україні і обирає для себе пріоритетом знищення цивільних цілей. Удар по дитячій лікарні Охматдит у Києві це ніщо інше, як пряма загроза – домовляйтеся, чи ми продовжуватимемо вбивати ваших дітей. Але цей шантаж отримав жорстке засудження міжнародного співтовариства і тільки розумові розвиток, які говорять голови, не вище рівня равлика, за відповідне фінансове заохочення ретранслювали наратив про необхідність миритися.


Тепер же нас намагаються залякати масштабними катастрофами на ГЕС... які зробити росії не під силу, але через свою впевнену риторику терорист намагається схилити нас до свого умиротворення, але, як і завжди, на його ж умовах.


Все це відбувається тому, що росія у патової ситуації. Я вже неодноразово наголошував, що 2024-й рік – критичний для російського ВПК. Склади та центри зберігання з російською технікою практично повністю спустошені. Компенсувати втрати техніки щомісяця в тому обсязі, в якому є потреба, будемо незабаром нічим. Надмірний людський ресурс не дає якісного ефекту. Ефективність наступальних дій, за максимальної інтенсифікації – низька.

Якщо зіставити події у зоні бойових дій та ступінь активізації російських загроз з натяком на мирні переговори та припинення вогню, то вони безпосередньо пов'язані один з одним.


Як і було раніше сказано, щур, загнаний в кут буде шалено атакувати, і намагатися вкусити якомога болючіше. В даному випадку в ролі щура виступила Марія Захарова. Але, спроба марна – кубло добиватимемо".