12 липня 2024 21:03

Андрій ЛУНІН: "Два місяці грав із дискомфортом у колінах та ліктях – не хотів зупинятися, бо це був мій час показати "Реалу", що я дійсно того вартий"

Воротар «Реала» та збірної України Андрій Лунін розповів, чому перепросив перед фанатами після матчу першого туру Євро-2024 проти Румунії (0:3).


«Це те, що я відчував. Очевидно, що я зробив дві помилки.

Перша – технічна, таке може статись, але це помилка. Я знаю, що означає помилка воротаря і помилка форварда. Помилка воротаря - це 90% гол. Другий гол був невдачею, тому що я втратив м'яч з поля зору, бо захисник намагався його зупинити… Я стрибнув наосліп, але не відбив, тому в кінці гри я вийшов перепросити – це найменше, що я міг зробити. Я перепросив і продовжив працювати.

Було прикро, адже це перший випадок, коли команда з чотирма очками не проходить до 1/8 фіналу. Перша гра була вирішальною. Не було ніяких пояснень [від Реброва чому я не вийшов у другому матчі]. Ми не діти. Я також аналізую матчі і знаю, добре я зіграв чи погано. Я морально готувався до того, що не буду грати, але тренувався на всі 100%, якщо все-таки вийду.

Я не був здивований [що не вийшов], тому що я вже кілька днів морально готувався до цього. Я був морально налаштований і не грати, і грати. Тому я був готовий допомогти поза полем. Очевидно, це болить.

Це закінчилося, але я грав два місяці з дискомфортом у колінах і ліктях. Я приймав таблетки, виконував спеціальні вправи, щоб продовжувати грати… Очевидно, я не хотів зупинятися, тому що це був мій рік, це був мій час показати клубу та моїм тренерам, що я дійсно того вартий. Я зробив усе, щоб подолати цей біль і добре завершити рік. Я хотів допомогти і приїхати на Євро в найкращій формі за все, про що ми говорили, принести радість під час війни…

Але я не кажу, що те, що сталося, сталося через цей дискомфорт. Абсолютно ні. Я хочу сказати, що мені було шкода, що попри всі ці зусилля я не зіграв краще в першій грі і не продовжував грати. Євро було завершенням року, найвищим рівнем, де збираються найкращі.


Після року, який я провів, я хотів закінчити його на позитивній ноті», – сказав Лунін.