12 липня 2024 16:26

Розірвання контракту "Майнца" з Ель-Газі за підтримку Палестини визнано неправомірним. Клуб зобов'язали виплатити гравцеві 1,7 млн євро

Анвар Ель-Газі виграв суд із «Майнцем» у справі про розірвання контракту.


Після загострення палестино-ізраїльського конфлікту, який стався 7 жовтня 2023 року, Анвар написав у соцмережах: Це не конфлікт і не війна. Це геноцид та масове знищення, і ми спостерігаємо за цим у прямому ефірі». Він завершив послання гаслом про звільнення Палестини, але потім видалив пост. Клуб усунув футболіста від тренувань та ігор.


У листопаді минулого року німецький клуб розірвав контракт із нідерландським півзахисником. Після цього футболіст звернувся до суду Майнца щодо трудових спорів.

Суд із трудових спорів Майнца визнав неправомірним розрив угоди без попереднього повідомлення. Головуюча суддя Беттіна Чаудрі обґрунтувала це тим, що з боку футболіста не було будь-якого порушення обов'язків, яке вимагало б негайного припинення трудових відносин.

Ель-Газі повинен буде отримати від клубу близько 1,7 млн євро невиплаченої раніше зарплати та бонусів.

Майнц також зобов'язали дозволити Анвару, у якого залишився рік за контрактом, повернутися до роботи в клубі. Наразі сторони працюватимуть над угодою про врегулювання відходу Ель-Газі.