12 липня 2024 11:00

Микола МОРОЗЮК: "До останнього туру вірив, що "Динамо" стане чемпіоном. Думав, кияни катком переїдуть "Шахтар" у Львові"

Колишній захисник "Динамо" Микола Морозюк розповів про своє ставлення до Олександра Шовковського та нинішньої команди киян.


– Ви грали в одній команді з Шовковським. Могли тоді подумати, що він стане головним тренером Динамо?

– Я про це тоді не думав, але коли він став головним тренером Динамо, то я взагалі не здивувався. Шовковський дуже ерудована і розумна людина. Він завжди від всіх відрізнявся своєю харизмою, поведінкою і впевненістю. Під час гри завжди був сконцентрованим і відповідальним. У нього є всі якості, щоб досягнути успіхів на чолі такого великого клубу як Динамо.


– Вам подобається, як зараз грає Динамо?

– Інколи Динамо вдаються класні ігри, інколи – ні. Кияни продали ключових гравців: Забарного, Миколенка, Циганкова. Їх нелегко одразу замінити. Був провальний етап при Луческу, коли команда посипалась, після чого його звільнили. Можливо, Луческу вже нічого не міг дати команді. Є багато факторів, які впливають на невиразну гру – це постійні переїзди, життя без сімей. Але зараз такий час, що гріх жалітися на такі моменти.


Після призначення Шовковського Динамо видало чудову серію, я навіть був впевнений, що боротьба буде до останнього туру і вони стануть чемпіонами. Я був присутній на матчі з Шахтарем у Львові і очікував, що Динамо катком переїде «гірників», але я цього не побачив і дуже засмутився. Мені не вистачило емоцій від гравців і сама якість гри у виконанні обох команд була низькою.


– Вірите, що в новому сезоні Динамо стане чемпіоном УПЛ?

– Звичайно, вірю. Зараз і Ярмоленко повертається, дай бог, він набере класну форму і травми його не будуть турбувати.