11 липня 2024 14:46

ДСНС: Масований обстріл України 8 липня: 44 людини загинули, 196 людей постраждали, 11 осіб вдалося врятувати

Унаслідок масованої атаки по Україні у понеділок, 8 липня, загинули 44 людини, зокрема у Києві - 33 людини.


Як інформує Цензор.НЕТ із посиланням на Укрінформ, про це на брифінгу повідомила керівниця пресслужби ДСНС Світлана Водолага.


"8 липня в нас була одна з наймасованіших атак росіян на нашу країну, зокрема на столицю. Під обстріли в ранковий час потрапили Київ, Дніпро, Кривий Ріг та частково Київщина. На жаль, загинули 44 особи та 196 осіб постраждали, з них 10 дітей. Рятувальниками врятували 11 осіб, з них троє дітей", - сказала Водолага.

У Києві внаслідок атаки загинули 33 людини, 125 осіб постраждали, з них 10 дітей. Рятувальники виїжджали у сім районів столиці, було оброблено понад 500 заявок на лінію 101 щодо влучань, падіння уламків.


"Загалом рятувальники працювали на 18 локаціях. Наймасованішими та найстрашнішими були п’ять локацій: дитяча лікарня "Охматдит", медичний заклад "Адоніс", житловий будинок у Шевченківському районі, в Голосіївському районі та бізнес-центр на Ушинського. Саме там, де загинули люди", – зазначила Водолага.


Як повідомлялося, зранку 8 липня окупанти запустили ракети по території України, основний удар - по Києву та Дніпропетровщині. У Кривому Розі зафіксовано кілька влучань.

Внаслідок ракетного удару по Києву зафіксовано пошкодження в 7 районах міста – у Солом’янському, Дніпровському, Дарницькому, Святошинському, Деснянському, Шевченківському та Голосіївському.