10 липня 2024 20:13

МЮ має 71,4 млн фунтів збитків за 3-й квартал сезону-2023/24. Клуб ризикує порушити правила АПЛ щодо прибутковості та стійкості

"Манчестер Юнайтед" ризикує порушити фінансові правила АПЛ.


«МЮ» прозвітував про чисті збитки у розмірі 71,4 мільйона фунтів за квартал, що закінчився 31 березня 2024 року.

До останньої квартальної звітності за фінансовий рік-2023/24, яка завершується 30 червня, «Юнайтед» підходить на межі порушення правил Прем'єр-ліги з прибутковості та стійкості (PSR), повідомляє The Athletic.

Відправною точкою для розрахунків PSR є збитки до сплати податків. Згідно з опублікованими даними, збиток «Юнайтед» до сплати податків за три квартали фінансового року становить 89,2 млн фунтів. Це означає, що на даний момент загальний збиток клубу за трирічний цикл, що враховується в PSR, становить 271,4 млн. фунтів.

Фінансові правила Прем'єр-ліги дозволяють клубам мати фінансові збитки у розмірі 105 млн. фунтів за трирічний період, в середньому 35 млн. на рік, за умови, що 90 млн. покриваються гарантованим фінансуванням від власників. Без такого фінансування допустимі збитки за три роки становлять 15 млн. фунтів.

Важливо відзначити, що в рамках розрахунку PSR з трирічних збитків «Юнайтед» буде зроблено значні відрахування: витрати на інфраструктуру, жіночий футбол, розвиток молоді, збитки, пов'язані з COVID-19.

"Юнайтед" сподівається, що заходи, вжиті ними для скорочення витрат на склад у січні, а саме відправка Джейдона Санчо в оренду до "Борусії Дортмунд", будуть достатніми, щоб уникнути порушення правил.