10 липня 2024 17:06

В Англії назвали півзахисника "Динамо" найкращим гравцем збірної України на Євро-2024

Для збірної України Євро-2024 завершилося на стадії групового етапу, де у своєму квартеті Е підопічні Сергія Реброва, набравши як й інші команди по чотири бали, зайняли останню сходинку.


Авторитетне видання GiveMeSport визначило найкращого гравця синьо-жовтих на турнірі. І ні, це не Анатолій Трубін, який двічі визнавався вболівальниками «Левом матчу», не автор переможного голу у ворота Словаччини (2:1) Роман Яремчук, і не стабільно класний Ілля Забарний.

Звання найкращого від англійського видання дісталося хавбекові київського Динамо Миколі Шапаренку.

«Те, що Україна змогла блиснути у кожному матчі Євро-2024, є свідченням того, що нація дуже сильно втягнута в конфлікт, який триває. Шапаренко регулярно стикається з жахіттями війни, граючи у складі київського Динамо в столиці України».

У виданні також згадали слова президента Динамо Ігоря Суркіса, який оцінив Шапаренка у 300 млн євро і відзначили його феєрію зі Словаччиною.

«25-річний гравець зробив усе можливе, щоб досягти цієї високої оцінки у вирішальному матчі проти Словаччини, зрівнявши рахунок перед тим, як асистував на Яремчука, і здобути єдину перемогу України на турнірі, який жорстоко завершився на груповому етапі».

Шапаренко взяв участь у всіх трьох матчах збірної України на Євро-2024: гол та асист.


Контракт Миколи з Динамо чинний до 30 вересня 2025 року. Transfermarkt оцінює вартість півзахисника у 9 млн євро.