10 липня 2024 13:25

Євген ЛЕВЧЕНКО: "Може бути дуже нудний матч між Нідерландами та Англією. Якщо тільки подивитися на Саутгейта, можна просто заснути"

Колишній гравець збірної України Євген Левченко в ексклюзивному інтерв'ю Tribuna.com висловився з приводу матчу між Нідерландами на Англією у півфіналі Євро.


«Англійці – це ще консервативніша команда, ніж Нідерланди, яка може грати повністю від захисту. Якщо з турками ми вирвали перемогу і пройшли далі (хоча турки на останніх моментах мали кілька моментів), то з Англією буде ще складніше. Якщо подивитися, як вони грають, то це буде така шахівниця.

Саутгейт будує гру насамперед від захисту. Перше – це не пропустити гол. Тому не варто чекати на спектакль, багато голів. Можливо дуже нудний матч, дуже обережний. Ніхто не ризикує. Якщо подивитися на Саутгейта, то можна просто заснути.

Саутгейт хоче, щоб ця Англія грала на нуль, а попереду у них дуже багато якісних футболістів, кожен із яких може забити. Все буде дуже обережно та прагматично. Куман теж віддає перевагу прагматичному футболу.

З турками нідерландці мали моменти, але не йшли бездумно вперед. Тому з Англією Аке, де Врей і Ван Дейк гратимуть за позицією, підключатиметься вперед Думфріс. Але при цьому буде контроль м'яча, тому Рейндерс чи Схаутен залишатимуться у центрі.

Я дуже ясно розумію, що вони будуть тримати баланс між нападниками та захистом та півзахистом. Бо у цій грі ніхто не захоче пропускати першим. Але мені здається, що нідерландці мають моменти на лівому фланзі, де правоногий Тріп'єр не знає, що робити. Потрібно знайти правильну тактику.

Багато розмов, або ставити замість Депая Веггорста, який виходить і постійно вирішує гру. Ставити Бергвейна чи Малена, який може пошматувати нерви супернику. Тут є багато можливостей для Рональда Кумана», – сказав Левченко.