10 липня 2024 12:10

Мер Марселя: "Попрошу президента "Марселя" не брати Грінвуда в команду. Не хочу, щоб клуб був покритий ганьбою того, хто побиває свою дружину"

Мер Марселя Пайян Бенуа поділився своєю думкою щодо можливого переходу нападника «Манчестер Юнайтед» Мейсона Грінвуда до провансальського клубу.


«Поведінка Грінвуда жахлива і неприйнятна. Бити свою дружину... Я побачив кадри, які мене шокували. Бити свою дружину – це недостойно чоловіка, і я вважаю, що йому не місце у цій команді.


Цінності Марселя та цінності «Олімпік де Марсель» – це не щось таке. Це не расизм і антисемітизм. Це все, що завгодно, але тільки... Ви можете собі уявити насильство над жінками? Можете собі уявити? І Грінвуд претендує на те, щоб грати за Олімпік де Марсель? Це ганьба.


Я попрошу президента Марселя не брати Грінвуда в команду. Я не хочу, щоб мій клуб був покритий ганьбою того, хто побиває свою дружину. Я не хочу, щоб мій клуб був покритий попелом того, хто б'є свою дружину. Це не прийнятно. Я збираюся поговорити з ним про це та викласти свою позицію. Але він у будь-якому разі знає, які мої переконання та погляди. І я вже казав йому, що наша історія та історія нашого клубу складається з людей різного походження.

"Олімпік де Марсель" - це більше, ніж просто клуб. Це клуб із певними принципами, і в ньому немає місця для людей, які так поводяться, для людей, які вчиняють подібні злочини та правопорушення. Це нестерпно. Я ні на секунду не можу уявити, що Пабло Лонгорія може припуститися такої серйозної помилки», – заявив Бенуа.

У січні 2022 року Грінвуда було звинувачено у спробі зґвалтування. У лютому минулого року поліція закрила кримінальне провадження за 22-річним футболістом.