9 липня 2024 13:14

Родрі про щільний календар: "Я досяг межі. Футбол – це бізнес, але потрібно дбати про гравців. Ніхто не може грати 60-70 матчів. Ми люди, нам потрібен вільний час"

Хавбек «Ман Сіті» та збірної Іспанії Родрі висловився про перевантажений календар.


- Ви зіграли більше 5000 хвилин цього сезону і зізналися після чвертьфіналу Ліги чемпіонів, що вам потрібен відпочинок. Це втома більше ментальна чи фізична?


- Настає момент, коли все накопичується і стає вже занадто. Вам потрібна фізична форма, щоб грати, але голова також важлива. Люди бачать тільки гру, але є ще передігра, перельоти, час, проведений в готелі, коли ви вже «у грі».


Щиро кажучи, щось треба робити. Ігор стає більше, і це, схоже, не закінчиться. Потрібно дбати про гравців. Я це чудово розумію.

Я досягла межі. Але здається, якщо скажеш про це... Дивіться, я знаю, що футбол – це бізнес, знаю, що в ньому багато грошей, але треба дбати про спортсменів.


– Чи мають гравці виступити колективно?


- Так Так. Це має бути так. Насправді за останній рік були моменти, коли ми говорили про те, що треба щось робити, хоча це складно, бо ми поділені. Ми у різних клубах, нелегко створити це [колективний голос]. Але хтось має підняти руку.

І люди, які мають владу, великі організації, повинні сказати: «Дивіться, це все добре, але треба дбати, особливо про це покоління гравців, таких як Ламін [Ямал], якому 16 років...» Ніхто не може грати 60 -70 ігор за сезон. За кілька сезонів – можливо, але не 10.

– Ви це відчуваєте під час ігор?


Є моменти... Це не обов'язково проявляється у матчах, це може бути, коли ви готуєтеся до гри. Іноді голова каже: "Досить". Або ви хочете зупинитися. Але, зрештою, є величезна мотивація. Завжди знаходиш енергію, силу.

Додатковий час у матчах доводить до краю. Деколи ви повинні черпати енергію з... ну, не знаю звідки, але звідкись.

Змагатися, грати приємно, але відпочинок важливий. Є момент, коли потрібний спокій. Ми люди, нам треба вимкнутись. Потрібно побути із сім'єю, вільний час. Люди бачать тільки, коли ви граєте, але це був довгий сезон, і ми вже місяць у цій рутині. Але мотивація зробити щось важливе величезна, – сказав півзахисник «Манчестер Сіті» та збірної Іспанії.