8 липня 2024 15:07

Беллінгем про підготовку Англії до пенальті: "У мене жахливі спогади з дитинства. Хасселбайнк та наші воротарі допомогли відпрацювати удари, щоб ми могли вийти та діяти. Велика командна перемога"

Джуд Беллінгем розповів про підготовку збірної Англії до серії пенальті.


У суботу збірна Англії пройшла у півфінал Євро-2024, обігравши Швейцарію у серії одинадцятиметрових (1:1, 5:3 за пенальті). Усі п'ять англійських гравців, включаючи Беллінгема, реалізували свої удари. Крім того, голкіпер Джордан Пікфорд відбив удар Мануеля Аканджі.

«Це мій перший подібний досвід. У мене жахливі спогади з дитинства, думаю, що перший Євро, який мене справді зацікавив, був із тим матчем проти Італії [на Євро-2012] та ударом від [Андреа] Пірло. Це трохи накладає відбиток, завжди думаєш: "Англія в серії пенальті, я не впевнений", але тепер дуже приємно додати цей досвід у скарбничку.

Я був справді впевнений у своїй підготовці, впевнений у тому, про що я говорив із Джиммі Флойдом Хасселбайнком, він дуже сильно підтримав нас. Він працює з нами за зачиненими дверима, дає інформацію та ставить нас із хлопцями у такі ситуації, щоб ми могли перемогти.

Тож це величезні командні зусилля. Ще є — [воротарі] Дін Хендерсон, Аарон Ремсдейл, Том Хітон, які були з нами на базі та дуже допомогли нам відпрацювати пенальті.

Знову ж таки, вони не отримають належного визнання, але, по суті, якщо вони не докладуть належних зусиль, ми не матимемо тієї практики, щоб вийти і діяти. У цій перемозі бере участь багато людей, це велика командна перемога», – зазначив півзахисник збірної Англії в бесіді з BBC Radio.