8 липня 2024 13:49

Суперник збірної України Марокко оголосив склад на Олімпіаду-2024 з футболу: у заявці є Хакімі

Фото - https://depositphotos.com/ua/


Олімпійська збірна Марокко з футболу, що є суперником України на Іграх-2024 у Парижі, оголосила заявку на турнір. Склад команди опублікований на офіційному сайті місцевої футбольної федерації.


Склад Марокко U23 є розширеним, до нього увійшли 22 футболісти. З них 18 потраплять до фінального складу, а ще чотири перебуватимуть у резервному і зможуть приєднатися до команди у разі травми когось з них.

Марокко – суперник України по групі на Олімпіаді-2024 з футболу. Матч Україна –Марокко відбудеться 27 липня о 18:00 за київським часом. Пряма трансляція – ексклюзивно на Суспільне Спорт та місцевих телеканалах Суспільного.

До складу олімпійської збірної Марокко увійшли три футболісти, що проходять за квотою старших за 23 роки: голкіпер "Аль-Вехди" Мунір Мохамеді, захисник ПСЖ Ашраф Хакімі, а також нападник Соф'ян Рахімі. Серед представників списку лише Хакімі має досвід виступів за олімпійську команду Марокко, провів за неї два матчі.


Склад Марокко на Олімпійські ігри-2024 з футболу


Голкіпери: Мохамед Асмама ("Юніон Турага"), Рашид Ганімі ("Рабат"), Мунір Мохамеді ("Аль-Вехда", Саудівська Аравія)


Захисники: Аділь Тахіф ("Беркан"), Хайтам Манаут, Акрам Неккаш (обидва — "Юніон Турага", Закарія ель-Уахді ("Генк", Бельгія), Айман ель-Вафі ("Лугано", Швейцарія), Мехді Букамір ("Шарлеруа", Бельгія), Ашраф Хакімі (ПСЖ, Франція)


Півзахисники: Ель-Мехді ель-Мубарік ("Раджа"), Уссама Таргаллін, Яссін Кехта (обидва — "Гавр", Франція), Бенджамін Бушуарі ("Сент-Етьєн", Франція), Уссама ель-Аззузі ("Болонья", Італія), Амір Річардсон ("Ренн", Франція), Біляль ель-Ханнус ("Генк", Бельгія)


Нападники: Ель-Мехді Махуб ("Раджа"), Абде Еззалзулі ("Бетіс", Іспанія), Ільяс Ахомаш ("Вільярреал", Іспанія), Суф'ян Рахімі ("Аль-Айн", ОАЕ), Елліс Бен-Сегір ("Монако", Франція)


Склад олімпійської збірної Марокко: що потрібно знати?
Чотири гравці складу — учасники дорослого чемпіонату світу-2022: голкіпер Мунір Мохамеді, захисник Ашраф Хакімі, півзахисник Біляль ель-Ханнус, а також форвард Абде Еззалзулі.


Лідером за кількістю матчів у складі олімпійської збірної Марокко є захисник Закарія ель-Уахді (13 матчів). Понад 10 ігор за олімпійську команду провели захисник Айман ель-Вафі, а також півзахисники Уссама Таргаллін та Бенджамін Бушуарі.


Сім представників складу — представники чемпіонату Марокко. Найбільше представництво має клуб "Юніон Турага" (3 футболісти), що посів четверте місце у сезоні 2023/24 місцевого чемпіонату.


Водночас кількох гравців Марокко не змогло включити до заявки на олімпійський турнір. Серед них — форвард Браїм Діас з "Реала", який дебютував за збірну Марокко у березні, однак не отримав дозвіл поїхати на турнір від мадридського клубу.