7 липня 2024 10:24

Олексій ДИТЯТЬЄВ: "Колос-2" – новий проект. Буде перша ліга, а може і вище"

Після того як, днями аматорський Штурм (Іванків) несподівано став друголіговим Колосом-2 інтерв’ю сайту «УФ» дав гравець команди Олексій Дитятьєв. Він розповів про зміни у клубі та майбутнє цієї ідеї.


«Ідею ще не пояснили. Але буде Перша ліга, а можливо й вище»


– Олексію, Штурм доволі несподівано здійснив своє перетворення. Як ви отримали таку новину і як до неї поставились?

– У мене завжди був професійний підхід до себе. Якщо я граю у футбол – ставлюсь відповідально. Будь це район, область, Друга ліга чи рівень вище. І поки граю, то так і буде.


Про ідею керівництва об'єднатись з Колосом і таким чином заявитись на Другу лігу дізнався не так давно. Нам сказали, що прийдуть молоді футболісти, але залишаться деякі виконавці й із попередньої команди. Поки це новий проект і ми не знаємо, що з нього вийде. Тож будемо працювати.


– Вам пояснили яка ідея у проекту під назвою Колос-2?

– Ще ні, але розумію, що це будуть високі цілі. Перша ліга, а може навіть і вище. Подивимось, як буде виходити, як ми справимось. Багато футболістів ще не грало не професійному рівні, багато молодих, тому для нас це щось нове.


– Як змінилось функціонування клубу після здобуття професійного статусу?

– Уже відрізняється підхід. Якщо раніше ми грали матч і на цьому все, то ось, наприклад недавно ми зіграли із Шахтарем U19 і мали після цього ще бігову роботу. Уже видно, що команда готується до Другої ліги.


Одразу побачили й кадрові зміни. В тренерському штабі у нас новий молодий тренер з фізпідготовки. Також до штабу Володимира Бондаренка доєднався Артем Старгородський, який тепер уже Артем Сергійович:)


– Де базуватиметься новостворений клуб?

– Наскільки я знаю, тренуватимемось ми на Конча-Заспі, а де прийматимемо суперників – не цікавився (після початку повномасштабного вторгнення Штурм грав на стадіоні «Лівий берег»).


«Не думаю, що в Другій лізі мені потрібно буде дивитись як грає суперник»


– Ви вже грали у Другій лізі – у 2010-2012 рр. за Енергії з рідної Нової Каховки. Яким вам запам’ятався цей дивізіон?

– У ті часи я ще був зовсім юнаком, тому для мене це був високий рівень, щось вже велике: перший контракт, професійний підхід, нові переживання. Але за кілька років я перейшов у Першу лігу та уже знав, що згодом гратиму у Вищій.


Важко порівнювати, адже тоді у мене була інша голова. Про рівень тогочасної Другої, як і Першої, ліги можу сказати, що він був хорошим. Порівняти з тим, що є зараз, важко, оскільки я давно не виступав на цьому рівні. Відіграю коло – скажу.


– Чи переглядали суперників, з якими доведеться конкурувати у наступному сезоні?

– Ні, це завдання тренерського штабу. З друголігових команд не дивився нікого. Однак, коли ти граєш на більш високому рівні – слідкуєш за нападниками з інших команд та вивчаєш, які вони роблять рухи. Не думаю, що в Другій лізі мені потрібно буде дивитись, як грає суперник. Тренери вивчатимуть та пояснюватимуть нам систему гри противника.


«Їдемо на збори і ніхто не має контрактів. Поки ми усі на перегляді»


– Олексію, на початку розмови ви розповіли, що в команді очікується багато молоді. А керівництво уже пояснювало, хто залишиться і скільки гравців прийде?

– З того, що я бачу – на перегляді десь 6-7 хлопців. Зі старої команди пішло п’ятеро осіб (якщо враховувати з періодом Штурму, клуб офіційно підтвердив відхід таких гравців: воротар Горковець, захисники Нестеренко, Помазан і Ремезовський, півзахисники Ічанський, Осадчий і Петренко, – прим. «УФ»). Але зараз ми їдемо на збори й ніхто не має контрактів. Тож усі тримають у голові думку, що потрібно показувати свій рівень та спроможність конкурувати у цій команді. Поки ми усі на перегляді, тому подивимось на те, як ситуація розвиватиметься до старту чемпіонату.


– Чи відомо, з ким команда зіграє на зборах?

– Відомо, але не скажу, бо не запам’ятав:) На Львівщині ми тренуватимемось до 16 липня. Там і зіграємо три контрольні поєдинки.


– Це перший етап підготовки до сезону?

– Ні, ми вже тиждень працюємо. Можна сказати, що перший етап роботи завершили. Тепер їдемо на збір, де вже буде важче. Там тренуватимемось двічі на день та готуватимемось до сезону.


– Команді уже оголосили завдання на сезон 2024/25?

– Ні. З нами на місце збору має приїхати керівництво клубу і, напевно, ближче до початку нам оголосять завдання. Але думаю, що вони будуть найвищими.