5 липня 2024 16:24

Генеральний менеджер "Минаю": "СК "Дніпро-1" затягує процес, вони вирішують якісь свої питання та підставляють усі клуби УПЛ, першої та другої ліг"

Генеральний менеджер «Миная» Мирослав Небесник прокоментував Tribuna.com інформацію, що закарпатський клуб та «Металіст 1925» можуть зіграти між собою за право замінити «Дніпро-1» в УПЛ.


- Ми в режимі очікування. Ні на що не можемо вплинути. «Дніпро-1» затягує процес, вони вирішують якісь свої питання і підставляють усі клуби Премʼєр-ліги, а також Першої та Другої ліг. Бо якщо будуть добирати команду в УПЛ, там теж будуть рухи. А часу все менше. Клуби не розуміють, що робити, як діяти.


Ще зʼявляється звідкись інформація про якісь стикові матчі додаткові. Я взагалі не розумію, як воно все правильно має відбутись без конкретики від «Дніпра-1».

Це неповага до футбольної спільноти України - ось це затягування. Бо коли схожа ситуація була у «Металіста 1925», то клуб як мінімум тримав усіх в курсі, що в них відбувається. Це називається порядність.


- Можливо, УПЛ дала певний дедлайн «Дніпру-1», до якого керівництво клубу повинне заявити остаточну позицію - вам щось відомо про це?


- Це запитання до УПЛ. Наскільки я знаю, зараз ніяких важелів впливу на «Дніпро-1» не має ні асоціація, ні ліга, бо в клубу є атестат на руках. Але не можу стверджувати.


- Яке ставлення «Миная» до можливих стикових матчів з «Металістом 1925»?


- Я взагалі не розумію підстав, на яких має проводитись цей матч. Розумію тільки одне - регламентом не передбачено, що замінити повинна 15-та чи 16-та команда УПЛ. Напевно, мають бути загальні збори, ліга має прийняти рішення, як діяти. Ми приймемо будь-яке рішення, бо ми не учасник цього процесу. На даний момент наш клуб в ПФЛ.


Але повторюсь - не розумію, в які терміни це зробити. В команд є сформований графік підготовки. 25-26 липня уже перший тур Першої ліги - як у нас, так і в «Металіста 1925». Що, відтягувати старт Першої ліги? Ламати чемпіонат? Це якийсь нонсенс.

Тому бажаю мудрого рішення українській Премʼєр-лізі, якщо буде рішення «Дніпра-1» [про зняття]. Хочу, щоб було найменш болісно для інших клубів. Зокрема тих, яких вони вирішать запросити [для участі в УПЛ].


- Як ця ситуація впливає на підготовку «Миная» до сезону?


- Погано впливає. Ставиться завдання, формується бюджет на сезон - це перше, що робиться, коли ти розумієш, в якій лізі граєш. Ти маєш розуміти, з якими суперниками тобі конкурувати. Від цього ведеться трансферна кампанія.

Це найгірше, що може бути - готувати команду, не знаючи, до чого. Як для тренера, так і спортивного директора та президента клубу. Це дуже негативно впливає на процес підготовки, - сказав Небесник.