5 липня 2024 16:13

Касільяс про те, що Леман назвав Іспанію "командою дітей": "У 2008-му ми теж були маленькими і недосвідченими - і перемогли Німеччину"

Ікер Касільяс прокоментував слова Йєнса Леманна про збірну Іспанії.


- Леманн був воротарем збірної Німеччини у тому фіналі у Відні (фінал Євро-2008, де збірна Іспанії обіграла Німеччину з рахунком 1:0). Що ви думаєте про його слова, що гравці нинішньої Іспанії «невисокі та недосвідчені, команда дітей»?

- Ну, можливо, йому доведеться пошкодувати свої слова, так? Насправді, Леман – дуже хороша людина. Мені доведеться нагадати йому про це.

Я не думаю, що ми маленькі та недосвідчені, але якщо він так каже... У 2008 році ми були такими, маленькими та недосвідченими, дуже схожими на нинішніх. І тоді ми перемогли Німеччину.


– Чи є у вас інші спогади про відбірковий турнір чемпіонату світу 2010 року та півфінал проти німців?

– Так, це був інший контекст, нічого спільного із 2008 роком. Тоді ми вже два роки були командою, яку всі хотіли перемогти, але ми знали, що це неможливо. Ми зустрілися з Німеччиною, у якої, як і раніше, були сильні гравці, але також з'явилися молоді, такі як Нойєр та Мюллер, які у підсумку стали чемпіонами світу у Бразилії у 2014 році.

Не можна сказати, що це був легкий півфінал, але ми грали добре та заслужено перемогли, – сказав колишній воротар «Реала» та збірної Іспанії.