4 липня 2024 23:36

Роналду звинуватили у порушенні правил УЄФА про рекламу через пост про пульс у матчі зі Словенією: "Це ембуш-маркетинг, і це незаконно. Кріштіану мають оштрафувати"

Кріштіану Роналду звинуватили у рекламі, яка порушує правила УЄФА.

Рікардо Форт, колишній керівник відділу міжнародного спонсорства Visa та Coca-Cola, стверджує, що Роналду, який співпрацює з фітнес-компанією WHOOP, порушив правила УЄФА.


Йдеться про публікацію WHOOP, в якій повідомлялися дані з фітнес-пристрою, який відстежує стан Роналду під час матчу Португалії зі Словенією в 1/8 фіналу чемпіонату Європи (0:0, 3:0 за пенальті). З неї стало відомо, що пульс нападаючого знизився зі 170 до 100 ударів за хвилину перед його ударом у серії пенальті і виріс до 180, коли Бернарду Сілва забив вирішальний одинадцятиметровий.

«Кріштіану та WHOOP влаштовують «ембуш-маркетинг» (ambush marketing – спосіб просування, при якому компанія намагається пов'язати себе з подією, не будучи її спонсором – Спортс) на Євро-2024. Це незаконно. І гравець, і компанія мають бути оштрафовані.


У пості розповідається про матч УЄФА, використовуються назви двох національних збірних, які грають, рахунок та ім'я гравця на полі. Вони мають на увазі зв'язок із подією, і це незаконно. Відсутність «конкурента як спонсора» не є підставою зазнавати порушень», – написав Форт у соцмережах.

Зазначається, що в минулому в рамках боротьби з ембуш-маркетингом УЄФА оштрафував екс-нападника "Арсеналу" Нікласа Бендтнера на 80 тисяч фунтів і дискваліфікував на одну гру за те, що він показав труси з логотипом букмекерської контори після голу за Данію на Євро-202.