4 липня 2024 18:10

Олег ШЕЛАЄВ: "Доводиться констатувати, що максимум чого могла досягти збірна України на ЄВРО – це вийти з групи"

5 липня на Євро-2024 з футболу в Німеччині розпочинаються чвертьфінальні протистояння.


В розмові з кореспондентом Sport.ua колишній гравець національної збірної України Олег Шелаєв поділився враження від суперництва в фінальній частині континентального форуму:


– На жаль, на цьому футбольному святі українська збірна виявилася зайвою. Доводиться констатувати, що максимум чого вона могла досягти – це вийти з групи. Подальші потенційні візаві були сильніші за підопічних Сергія Реброва.


– Хто поки що на Вас справив з учасників найкраще враження?

– Іспанці, не випадково, що саме вони єдині, хто постійно перемагають. На відміну від інших топ-збірних, тільки іспанці, в лавах яких – досвідчені виконавці й молодь, найкраще відновилися після виснажливого сезону на клубному рівні.


Як на мене, саме протистояння іспанців з німцями буде центральним в чвертьфінальній програмі. Його сміливо можна назвати малим фіналом й трохи прикро, що шляхи цих збірних перетнулися так рано.


– Виступ яких збірних став для вас приємною несподіванкою?

– Передусім, футболістів Туреччини. Якщо ж вести мову про збірні, де найбільше помітний вплив тренера, то це Нідерланди. Адже ця збірна грає фактично без «чистих» нападників, проте завдяки домашнім заготовкам керманича Рональда Кумана знаходить найкоротші шляхи до воріт й діє доволі результативно.


– Когось з футболістів можете назвати відкриттям Євро-2024?

– Ні. Зокрема, останнім часом багато говорять про грузинського форварда Жоржа Мікаутадзе, але ж він вже давно був у структурі уславленого «Аякса», надалі виступатиме за «Метц» з Франції. Отож, як кажуть, всі знайомі обличчя.


Тому й не дивно, що поточний чемпіонат проходить без несподіванок, його учасники тішать, передусім, непоступливістю. Прохідних матчів практично немає. Зрештою, так і має бути на турнірах такого рангу.


Фото: Footboom