3 липня 2024 09:58

Дмитро МИХАЙЛЕНКО: "Треба знати, за рахунок чого ми маємо перемагати на Євро-2024"

Головний тренер збірної України U-19 Дмитро Михайленко розповів про кадрову ситуацію в юніорській команді, заплановані контрольні матчі та висловився про найближчих суперників синьо-жовтих у фінальному турнірі Євро-2024.


«Збір буде у Польщі, поряд із Гдинею. Тижневий, трохи менше. Звідти їдемо до Північної Ірландії. Контрольні матчі? Буде одна гра з командою найвищого дивізіону Польщі 9 липня.


Поки що ніхто не відмовився приїжджати до збірної, жоден клуб не забирає гравців. До цього часу всі гравці повинні бути, я з ними на зв'язку.


До всіх, хто був, ми додали тих, хто набрав форму, почав грати у дорослих командах. Є всі, хто був у [кваліфікації у] Північній Македонії, та ще кілька нових гравців.

Наразі тільки всі зібралися – не можемо сказати, що всі будуть на 100% готові. 21-24 червня команди тільки зібрали і підготовка до нового сезону почалася. Тому розуміємо, що потрібно набирати якусь фізичну форму і насамперед відновлювати нашу взаємодію.


Багато гравців індивідуально займалися, розуміли, наскільки важливо залишатися у хорошій формі. Але, все одно, тренування з командою даються важко — повинні це завдання вирішити.


Суперники у групі Євро-2024? Північна Ірландія [на Євро] тому, що приймає цей турнір. Інші команди пробилися через дуже складну конкуренцію. Норвегія та Італія – дуже сильні команди, дуже гарний рівень. Вже їх бачив.

Північна Ірландія – нижчий рівень, але вони все одно готуватимуться і дуже мотивовані. Потрібно знати, за рахунок чого ми маємо перемагати та готуватися», - сказав Михайленко.