2 липня 2024 21:28

"Жирона" Довбика та Циганкова замінила трьох членів Ради директорів, щоб відповідати важливому правилу УЄФА для участі в ЛЧ

"Жирона" здійснила зміни в керівництві, метою яких є не допустити порушень правил УЄФА та втрати місця в Лізі чемпіонів через зв’язок найбільшого акціонера клубу City Football Group з "Манчестер Сіті". Про це повідомляє AS.


Повідомляється, що клуб мав 3 варіанти для вирішення питання.


Перший – частка акцій City Football Group падає з нинішніх 47%, що суперечить нормам УЄФА, до рівня менш ніж 30%. В цьому випадку трансфери та оренди між клубами були б заборонені, але обидві команди можуть грати в Лізі чемпіонів.


Другий – City Football Group відмовляється від усіх своїх акцій в "Жироні".


Третій – створюється трастовий фонд, якому передають частку City Football Group в "Жироні" без втрати права власності, після чого обидва клуби теж можуть грати в ЛЧ.


Зазначається, що саме цей варіант, найімовірніше, було обрано, оскільки за підсумками позачергових зборів акціонерів клуб залишили троє членів Ради директорів, які входять до City Group – Джон Макбіт, Саймон Кліфф та Інго Бенк. Їх замінили Метью Шейл, Едвард Голл та Пол Ганстон.


Нагадаємо, минулого сезону "Жирона" посіла третє місце в чемпіонаті Іспанії та кваліфікувалась до Ліги чемпіонів.