2 липня 2024 14:02

Частина гравців збірної Італії була незадоволена роботою та ідеями Спаллетті на Євро. Фаджолі вважали "стукачом" через свідчення у справі про ставки

У збірній Італії виник конфлікт під час Євро-2024.

Збірна Італії вилетіла з Євро-2024 на стадії 1/8 фіналу, поступившись Швейцарії (0:2).


Як повідомляє Calciomercato з посиланням на La Repubblica, роздягальня збірної Італії розділилася, оскільки частина гравців була незадоволена походом Лучано Спаллетті та його ідеями. Головному тренеру дорікали за недостатню підготовку до турніру і вважали стиль гри команди недостатньо інтенсивним. Вважається, що розкол у роздягальні збірної Італії частково пояснюється відсутністю явних лідерів після відходу Джорджо К'єлліні та Леонардо Бонуччі.


Деякі футболісти були незадоволені викликом Ніколо Фаджолі, який відбув 7-місячну дискваліфікацію за порушення регламенту про ставки – частина гравців вважає хавбека «Ювентуса» «стукачем», оскільки його свідчення у цій справі призвели до дискваліфікації Сандро Тоналі.


Гравці також були шоковані рішенням Спаллетті змінити тактику та стартовий склад за дві години до матчу з Хорватією на груповому етапі – в результаті футболісти, які чекали на включення до стартового складу, відчували себе обділеними.