2 липня 2024 13:06
1

Мірча ЛУЧЕСКУ: "Можливо, Румунія навіть виграє Євро-2024"

Колишній головний тренер «Шахтаря» і «Динамо» Мірча Луческу поділився очікуваннями від виступу збірної Румунії в плей-оф Євро-2024.


«Йорданеску в збірній виконав величезну роботу, і я переконаний, що вони зможуть впоратися з Нідерландами і пройти далі. Я буду на стадіоні і вболіватиму, як це робить весь румунський народ. У нас ніколи не було такої підтримки, коли я грав у збірній, у нас було десять уболівальників на трибунах, якщо ми не грали вдома.


У збірній була створена ментально сильна група гравців, чого не вистачає, наприклад, Італії. Індивідуальні якості Румунії не можна зіставити з топ-командами. Їй допомагає менталітет і організація гри, всі футболісти жертвують собою заради команди. Це команда, яка добре грає в обороні, а потім індивідуально проявляє себе в атаці. Румунія сильно виросла за останні 2-3 роки. Коли в команді є впевненість, усе можливо.


Сильні збірні ще маскуються. Тепер, коли почалися матчі плей-оф, такі топ-гравці, як Мбаппе і Беллінгем, покажуть нам, на що вони дійсно здатні, але, незважаючи на це, я думаю, що ми можемо побачити команду-сюрприз, яка підніме трофей. Можливо, настане черга Австрії, Швейцарії або Румунії», – сказав Луческу в інтерв'ю Tuttosport.

Румини кажись ловлять зірку так як ніхто в світі)))